CgFNWi_WQAAIFVl

Een heerlijke taart die op The Green Happiness te vinden was maar helaas verwijderd lijkt te zijn. Dus bewaren we het maar op deze site 🙂

INGREDIËNTEN:

(voor 1 taart/12 personen)

Bodem:

110g boekweit
110g havermout
3 tl kaneel
1 tl zout naar smaak
3 tl kokosolie
3 el ahornsiroop
1,5 el water (of wat nodig is om het deeg vochtig te maken)

Karamelvulling:

20 medjouldadels
3 el amandelpasta
2 limoenen (sap)
1 tl zout
1/2 tl vanillepoeder (of 1/2 vanille stokje)
+ Beetje water om te mengen

Topping

2 bananen, in plakjes
Bosbessen
40 g chocolade, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE:

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.

Bodem:

Mix de boekweit, havermout, het kaneel en zout in een blender of keukenmachine tot een deeg. Voeg vervolgens de kokosolie, ahornsiroop en het water toe aan het geheel en mix tot een deeg. Het deeg moet bij elkaar blijven wanneer je het tussen je vingers drukt, maar het moet niet super kleverig zijn. Voeg een beetje water toe wanneer het deeg te droog blijft.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk het deeg goed aan met je vingers. Begin in het midden van de springvorm en werk naar de zijkanten toe. Dit gaat het makkelijkste met licht-vochtige handen. Druk vervolgens met een vork een aantal (20) kleine gaatjes in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 12-14 minuten goudbruin. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen op een rooster voor ongeveer 15 minuten. De bodem wordt steviger tijdens het afkoelen.

Karamelvulling:

Ontpit de dadels en laat 5-10 minuten in water weken. Mix de dadels, amandelpasta, limoensap, zout en vanillepoeder + een beetje water in een blender tot een glad mengsel.
Besmeer de bodem met het mengsel.

Topping:

Snijd de bananen in plakjes en verdeel gelijkmatig over de karamel laag. Druk de bananenplakjes voorzichtig aan. Bestrooi vervolgens met wat bosbessen en de fijngehakte pure chocolade