Volgens mij is dit toch wel de moeder van alle burrito’s, een met een mooie vulling en guacamole. Enjoy!

 

ingrediënten

Voor het gehakt:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote (rode) ui, gepeld en gesnipperd
  • 2-3 rode chilipepers, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 800 g mager rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 blikje (van 400 g) gepelde tomaten
  • snufje suiker
  • 1 blikje (van 400 g) kidneybonen, uitgelekt

voor de guacamole

  • 2 rijpe avocados
  • 1 el creme fraiche
  • 1 kleine ui
  • Sap van 1 limoen
  • Tabasco, olijfolie
  • zout, peper

 

Bereiding

Gehakt

DSCN2477Verhit voor de vulling van de burrito’s de olie in een grote koekenpan of stoofpan en voeg ui, chilipepers en knoflook toe. Bak ze in 5-6 minuten zacht en voeg de komijn en koriander toe. Draai het vuur hoger en doe het gehakt erbij. Laat het een beetje kleuren en roer om alles goed te mengen.

Voeg tomatenpuree toe, breng op smaak met zout en peper en voeg de bouillon, tomaten en suiker toe. Laat dit 15-20 minuten bakken terwijl je de guacamole maakt. Draai het vuur laag en voeg kidneybonen toe. Doe er wat water bij als het te droog wordt, maar niet te veel.

 

Guacamole

DSCN2476Snij de ui in vieren en doe hem in de keukenmachine.
Zet de machiene aan. Voeg via de opening de geschilde en in stukken gesneden avacado’s, het limoensap, de creme fraiche, enkele druppels tabasco en een beetje olijfolie toe.
Mix ca. 30 seconden tot een homogene puree. Breng op smaak met zout en peper


 

Serveer het gehakt met warme tortilla’s, guacamole, salsa, zure room, geraspte kaas en jalapeñopepers.

Wil je weten hoe te van een tortilla een burrito kan vouwen, kijk dan eens op youtube

Eet smakelijk!