Zoete aardappel is eigenlijk geen aarappel, maar een knolgewas. Het is heel gezond; bevat veel vezels, veel vitamines, waaronder vitamine C en B6 (de bekende anti-oxidanten).

Zoete aardappel is vaak oranje van binnen maar je hebt ook zoete aardappel die wit is van binnen (deze heeft een paarse schil), deze laatste is wat neutraler van smaak en geschikter voor dit recept dan de oranje variant.

Dit recept is voor 2 grote eters. Met een salade erbij kan je er prima met drie personen van eten. Dit is een basislasagne, je van zoveel varieëren in groentes en kaas als je zelf wilt. Inplaats van gehakt kan je ook champignons in de saus doen.

Ingrediënten:image

  • 500 gram zoete aardappel (de witte variant)
  • 200 gram kippengehakt
  • 1 courgette
  • een pakje tomatensaus à 500 gram
  • zout
  • peper
  • italiaanse gedroogde kruiden
  • handvol geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snij deze in plakjes. Bak in een ruime koekenpan in olie de schijfjes aardappel in ca. 10 minuten goudbruin. Leg de gebakken aardappelschijfjes weg op een bord. Snij de courgette in stukjes.
  2. Bak, in dezelfde koekenpan, de kippengehakt samen met de courgette gaar. Voeg de tomatensaus, peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Kook de saus wat in zodat deze iets dikker wordt.
  3. Vet een ovenschaaltje in en schep hier een laagje saus in. Leg hierop schijfjes zoete aardappel. Ga door tot je mooie laagjes hebt, eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erop.
  4. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in ca 30 minuten gaar.

Eet smakelijk!