Nodig

  • 200 g spekreepjesDSCN1635[1]
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 150 g geraspt belegen kaas
  • 1 potje gegrilde paprika’s (295 g, uitgelekt)
  • 1/2 bakje ongezouten cashewnoten (a 160 g)

 


Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg. Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.
  2. Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas. Schenk het eimengsel erop. Verdeel de paprika’s en cashewnoten erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.

 

Lekker met een salade van bv krulsla