Nodig:DSCN1629
  • 3 uien (middelgroot)
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • handje rozemarijn
  • handje oregano
  • flink glas rode wijn

Bereiding:

Bak de spekjes in een ovenvaste DSCN1630braadpan, voeg de rozemarijn toe. Voeg de gesneden uien en uitgeperste knoflook toe en bak mee tot de uien zacht zijn. Voeg het gehakt (in delen) toe en bak het rul. Doe de wijn er bij en breng aan de kook. Laat het een paar minuten inkoken en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en oregano toe. Roer goed en breng het geheel aan de kook. Voeg peper en zout na smaak toe. Dek de pan af met een deksel en zet deze 90 minuten in een voorverwarmde oven bij 180 ºC
Serveer met verse bacillicum,  Parmezaanse kaas en natuurlijk met spaghetti